Draci nadělili Valachům šest branek

Velmi hořkou příchuť mělo pro Bobry utkání osmnáctého kola v Šumperku. Pod Jeseníky nedokázali Valaši konkurovat domácím Drakům, kteří ovládli utkání šesti brankami. Jediným střelcem meziříčských se stal Josef Fojtík, jenž se po zranění vrátil do sestavy mužstva. Po tomto zápase se na Bobry dotáhla bodově Technika Brno, která se nachází na chvostu tabulky.
2. liga - skupina Východ 2016/2017, 18. kolo, sobota 12.11.2016, Šumperk
Šumperk
Valašské Meziříčí
6:1
(1:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Fischer (Cink, Hroch), 22. Matějka, 27. Matějka (Vachutka, Vymazal), 39. Vachutka (Drtil), 41. Vymazal (Sedlák, Vachutka), 52. Fischer (Hroch, Cink) - 36. Fojtík (Dvořák). Rozhodčí: Honza - Novotný, Axman. Vyloučení: 4:4, navíc Drtil (SUM) a Dvořák (VAL) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0 . Diváci: 450. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Šumperk: Svoboda (Zavadil) – Drtil, Sedlák, Janota, Tomek, Ďurkáč, Navrátil – Vachutka, Matějka, Vymazal – Novosad, Sedláček, Ostřanský – Fischer, Cink, Hroch – Langr, Brida
Valašské Meziříčí: Plšek (Čáp) – Chroboček, Mikel, Nedbálek, Váňa, Vydra, Báchor, Štědrý, Žabčík – Mar. Varga, Fojtík, Kývala – Martiník, Pořický, Studený – Baroš, Brunec, Dvořák – D. Varga, Mir. Varga

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Samotný úvod zápasu ovlivnilo i vyloučení Ondřeje Martiníka ze druhé minuty a Miroslava Vargy ze šesté, ve dvou brzkých přesilovkách však domácí, i přes několik střeleckých pokusů, gól nevstřelili. Pár vteřin po návratu druhého jmenovaného se však Šumperk již prosadil. Vladimír Cink poslal přihrávku prostorem za brankou Plška, kotouč převzal Radek FISCHER, který po vybruslení do střelecké pozice prostřelil Plška.

První střelecký pokus hostů zaznamenal Tomáš Brunec. Svoboda si však s jeho ránou poradil, stejně jako s pokusem Studeného o chvíli později. I v dalších minutách Bobři zvyšovali tempo a jestliže v první polovině třetiny byl Svoboda prakticky bez práce, v závěru se musel otáčet. Hosté navíc rozehráli dvě přesilové hry, v té první však zcela pohořeli, ve druhé je zase nepustil k vyrovnání šumperský brankář.

Do druhé třetiny tak šli domácí s jednogólovým náskokem a když Sedláček u hrazení tvrdým hitem poslal k ledu Brunce, museli ho Draci bránit v oslabení. S početní nevýhodou ale naložili nejlépe, jak mohli. Nutno dodat, že domácím výrazně přispělo štěstí, když se vyhozený kotouč neočekávaně odrazil před Plškovu branku, a hlavně před zcela neobsazeného Jana MATĚJKU, který bez váhání zakončil. A Bobři na tom mohlo být ještě hůře, Matějka dostal parádní přihrávku do brejku a znovu ujížděl sám na Plška, tentokrát mu ale zakončení do prostoru mezi betony nevyšlo.

Šumperský kapitán se přesto dočkal druhé branky. Po pravém křídle pronikl do útočného pásma Vachutka, jeho bombu vyrazil Plšek, vyjetý daleko z branku, na druhou stranu, odkud Jan MATĚJKA poslal kotouč do prázdné branky bez nejmenšího váhání. Další změnu stavu měl v polovině zápasu na hokejce Michal Vymazal, ale jeho rána jen těsně minula branku. A tak se dočkali i hosté. Bobři předvedli bleskovou akci, kterou vyšperkoval vyšperkoval výbornou přihrávkou na útočnou modrou Petr Dvořák. Zakončující Josef FOJTÍK pak rychlou kličkou překonal Svobodu a snížil.

Hostům samozřejmě gól pomohl, ale na výraznější zdramatizování zápasu nestačil. Za necelé tři minuty si totiž Draci vzali své třígólové vedení zpět, když po pravém křídle pronikl do útočného pásma Daniel VACHUTKA, jehož bomba do šibenice byla prakticky nechytatelná.

Jestliže pak Bobři doufali, že by je rychlý gól v úvodu třetí třetiny ještě mohl vrátit do boje o body, museli brzo přehodnotit své plány. Draci totiž již po dvaceti vteřinách hry skórovali popáté. Na pravé straně projel do útočného pásma Michal VYMAZAL a když šumperský útočník zjistil, že nemá komu předat kotouč, tak vystřelil. A trefil parádně příklepem do volného prostoru nad rameno Lukáše Plška! Bobři sice sympaticky nesložili zbraně a i nadále se snažili korigovat skóre, jenže bez úspěchu.

To Draci se dokázali prosadit ještě jednou. V přesilové hře se po kombinaci šumperských odchovanců prosadil druhou trefou v utkání Radek FISCHER, který těžil z výborné přihrávky Daniela Hrocha. Vzápětí mohl kompletovat hattrick Jan Matějka, ale v brejku minul levou tyč Plškovy branky. Rozruch pak přinesla hlavně bitka dvojice Tomáš Drtil - Petr Dvořák, oba hráči se do sebe pustili v blízkosti červené čáry. Dvořák pak v zápasnickém sevření dokázal stáhnout přes hlavu Drtilův dres, sám však také musel inkasovat nějaký ten úder.

Pro oba kohouty duel skončil, herně pak symbolickou tečku za zápasem udělal domácí gólman René Svoboda. Ten vychytal výborným zákrokem Tomáše Brunce a Draci tak nakonec zvítězili nad Valašským Meziříčím v poměru 6:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Flašar (Draci Šumperk): Určitě se k nám přiklonilo dnes i štěstí, ale to se odvíjelo od vynikajících výkonů gólmana Reného Svobody. Proměnili jsme šance a dali góly, důležité bylo, že se nám podařilo odskočit do vedení 3:0. Definitivní rozhodnutí přinesla naše pátá branka na začátku třetí třetiny. V oslabeních jsme se ale dostávali zbytečně pod tlak, Valašské Meziříčí je opravdu silné v útoku, to šlo vidět i dnes. Ale kluci neinkasovali branky a to nám pomohlo, protože jinak by soupeř měl ještě šanci se zápasem něco udělat. Spousta vyloučení z naší strany ale byla nucených, po situacích, kdy měli Bobři šance.

David Handl (HC Bobři Valašské Meziříčí): Šumperk hrál dnes jednoduše. Po prohrané první třetině jsme chtěli být trpěliví a v naší kabině také slova o trpělivosti padala. Naši beci až zbytečně moc začali podporovat útok, věnovali se hře dopředu a nehlídali pořádně domácí hráče. Kromě toho jsme měli i obrovský problém v zakončení, když se nám podařilo mít šanci, zlikvidoval ji gólman Draků. V prvním vzájemném utkání naše mužstvo hrálo jednodušeji a lépe bránilo, v tom vidím hlavní rozdíl

(www.dracisumperk.cz)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Richard Müller | 10. 11. 2016

Bobři se vydají na cestu do Šumperka

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka