Rok se s rokem sešel a i na Bobří hrázi vstupují hráči Valašského Meziříčí do roku nového. Ten uplynulý přinesl znovu spoustu radostných i méně radostných chvilek, my vám nyní přinášíme chronologické ohlédnutí za těmi nejpodstatnějšími. Lední hokej ve Valašském Meziříčí nicméně opět zaznamenal pod současným vedením posun vpřed a my se všichni můžeme těšit, co přinese rok 2019.

Vstup do roku 2018 poněkud neslavný

Jestli si svěřenci trenéra Weintritta něco nepřejí opakovat stejně jako v loňském roce, bude to bezpochyby nevydařený vstup do toho uplynulého. Valaši v něm nedokázali bodovat hned ve čtyřech po sobě jdoucích duelech, když padli na svém ledě s Porubou, Hodonínem a Opavou, k čemuž přidali další nezdar v Šumperku.

Do konce ledna Valašské Meziříčí zaznamenalo tři vyhraná utkání ze čtyř a zdálo se, že Bobři začínají ladit formu před blížícím se play-off. Únor ale znovu vyzněl pro Valachy hrozivě. Dvě výhry ze sedmi duelů ze závěru základní části rozhodně nepředznamenávaly jakékoliv dobré vyhlídky vzhledem ke startu vyřazovacích bojů, i když přišly proti dvěma největším favoritům, Porubě a Hodonínu.

Čtvrtfinále play-off s plnou parádou a brány finále zavřeny na poslední chvíli

Do prvních bojů ve vyřazovacích bojů byl Valašskému Meziříčí přisouzen tradiční rival a soupeř z Nového Jičína. Ač tomu forma ze závěru základní části nenasvědčovala, svěřenci trenéra Weintritta Ďábly smázli ve třech duelech a po vítězství v sérii 3:0 vyhlíželi soupeře v semifinále.

Těžko si mohli Valaši vybírat, a tak se jim mezi nejlepšími čtyřmi postavil soupeř z pater nejvyšších, kandidát na postup do WSM ligy, ostravská Poruba a překvapení přišlo hned v prvním měření sil. Modrobílí v něm zapsali první vítězství na ledě RT Toraxu a ujali se vedení v sérii.

Další dvě utkání už patřila favoritovi. Poruba nejprve zdolala Bobry na jejich ledě, aby následně vyhrála druhé prodloužení série na domácím kluzišti. Valašské Meziříčí ale dramatizovalo sérii do samotného konce, po výhře 2:0 opět na Bobří hrázi se museli obě mužstva potřetí vrátit k rozhodujícímu duelu v Porubě. V něm i přes výsledek 6:3 svedli Bobři velmi tuhou a vyrovnanou bitvu, po které sice zůstali vyřazeným týmem, ale rozhodně ne týmem, který by se měl za cokoliv stydět.

Nová sezóna, nová očekávání

Vedení Valašského Meziříčí dlouze nelenilo a krátce po posledním semifinále se začalo připravovat na další ročník Druhé ligy. První příchozí posila byla fanouškům dobře známa. Na Valašsko se po čtyřech letech vrátil Jiří Slovák, kterého posléze následovalo vyztužení obrany v podobě řízného Radima Ostrčila nebo přeměny formy střídavých startů na hostování v podobě Michala Žáka či Jiřího Weintritta.

Jak jednoznačně prokazuje letošní sezóna, jedním z klíčových faktorů předsezónního cyklu bylo prodloužení spolupráce s duem Petr Seidler, Rostislav Vaněk. Oba prokazovali své nesmírné kvality už při loňské výpomoci hlavně v play-off, v letošní sezóně se po boku Petr Dvořáka zařadili k tahounům mužstva. Jejich formace na čele s hrajícím manažerem se gólově postarala o 38% přesných zásahů dosavadní sezóny.

Mládí vpřed, volání Kanady a Dvořákovo čekání na gól

Bobři se už v předchozích ročnících snažili dávat prostor mladým dorůstajícím hráčům hlavně z vlastních řad alespoň v přípravných zápasech, letošní sezóna je však pro tři z nich průlomová. Tomáš Andris, Šimon Kuchařík a Libor Kamas se už od prvního kola stali stabilní součástí mužstva, ve které sehrávají zápas co zápas důležitou roli.

Martin Kývala seznámil vedení Valašského Meziříčí se svými záměry odletět do Kanady za hokejem již před startem sezóny. Bobři mu vyšli vstříc a dopřáli mu odehrát úvodních sedm duelů, ve kterých si stále mladý útočník připsal dvě asistence a alespoň touhle měrou přispěl Valachům do dalšího průběhu sezóny.

Petr Dvořák na svůj první zásah čekal až do devátého kola, kdy Bobři na domácím ledě přivítali Nový Jičín. Centr první formace se svou premiérovou trefou nové sezóny podílel na vítězství 6:4, načež si v kabině od spoluhráčů vysloužil v rámci recese památeční puk na toto utkání.

Vánoční duel vrcholem roku

Zakončení roku si Valaši nemohli přát už o moc lepší. Událost Plyšáková bouře se setkala s neuvěřitelně pozitivními ohlasy ze všech stran. Zájem fanoušků a počet plyšáků na ledě byl neskutečný, na ledě přistálo 571 plyšáků a několik fanoušků darovalo také pastelky, stavebnice nebo skládačky. Valaši navíc zápas dotáhli do vítězného konce a darovali výhru dětem v nemocnici.

Bobři navíc avizovali, že se rozhodně nejednalo o ojedinělé utkání s podtextem pomoci druhým. Všichni se tak společně můžeme jen těšit, co přinese rok následující. Věříme, že nadále budete podporovat Valašské Meziříčí při nejmenším tak jako doposud a budeme spolu oslavovat vítězství, ale také společně překonávat horší chvíle. Těšíme se na vaši podporu v novém roce, Srdcem pro Valmez!

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka