Grand Prix Vyškov 2011 ovládli malí Bobři

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Ve dnech 1. – 3. 4. 2011 proběhl ve Vyškově již čtvrtý ročník prestižního turnaje v minihokeji druhých tříd. První tři ročníky opanovala Sparta Praha. Letos se turnaje zúčastnilo 20 týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin, po pěti týmech. K favoritům turnaje patřil výběr HTA (Hockey Talent Academy) a bašta mládežnického hokeje pražské Letňany. Do skupiny nám los přisoudil Olomouc, Letňany a Hobu Bratislava. Více o turnaji uvnitř článku.

Do Vyškova jsme odjížděli s lehkými obavami, vždyť pro polovinu týmu to byl vůbec první turnaj v životě.

První zápas nám přisoudil mladé borce z Olomouce. Rodiče vytvořili svým hráčům doslova domácí prostředí a byli bez diskuse dalším hráčem na ledě. Soupeře jsme přebruslili a téměř k ničemu nepustili. Výsledkem byla vysoká výhra 10:1. Tento zápas dodal malým Bobříkům potřebné sebevědomí, které potřebovali vzhledem k dalšímu zápasu s favoritem turnaje, Letci z Letňan.
Na soupeře jsme doslova vlétli, a přestože byli Letci lepší bruslařsky, tak je naši svou bojovností a zarputilostí přehráli. V brance nás podrželo duo Michal Tuček - Petr Grygar a obrovské překvapení bylo na světě.

V posledním večerním zápase nás čekala Hoba Bratislava, hrající podobným stylem jako Bobři. Zápas s velkým nasazením a obrovskou bojovností Bobři doslova dotlačili, za podpory neúnavných hlasivek svých rodičů, do těsného vítězného konce. První den skončil, stadionem zněl pokřik „Bobři, Bobři“ a trenér Aleš Veselý, se svým týmem, společně s chraptícími rodiči, vyrazili směr hotel.

Ještě několik postřehů k prvnímu hracímu dni. Dosáhli jsme tří výher, se kterými nepočítal ani největší optimista. Mužstvo přestřílelo všechny své soupeře a svou bojovnou hrou začalo budit respekt. K favoritům turnaje se přiřadil výborně hrající Přerov, doslova létající Uničov a o dvě hlavy vyšší hráči Krnova, vesměs v čepicích Vítkovice Steel.

Druhý den nás čekal Český Těšín a vzhledem k vývoji zápasů ve skupině, povinné vítězství. Zápas byl od začátku pevně v režii Bobříků a po výsledku 5:1 jsme postoupili do čtvrtfinále z prvního místa ve skupině před Letci z Letňan. Takový průběh turnaje jsme neočekávali ani ve snu, a proto byl pro nás každý další zápas bonusem.

Ve čtvrtfinále nás čekal Hodonín. Utkání jsme změnili v exhibici a do soupeřovy brány padal jeden gól za druhým. Postup do semifinále byl tady a s ním i zápasy o medaile. Do cesty se nám postavil soupeř nad míru silný, Zubr Přerov. Utkání bylo velice opatrné, bez větších šancí na obou stranách. Do vedení jsme se dostali díky trestným střílením, které nařídil rozhodčí za fauly hráčů Přerova. Do konce zápasu se obraz hry nezměnil, jen Bobříci přidali uklidňující branky a finále bylo na světě.

V posledním zápase nás čekalo mužstvo Uničova. Hrálo se od jedné brány ke druhé, šance střídala šanci a nechyběly ani osobní souboje. Během první třetiny jsme se dostali do vedení a náskok navyšovali až na 5:0. Uničov pak přitlačil na pilu a snížil na 5:3. Za hlasitého odpočítávání rodičů, skončilo velké finále zlatou tečkou. Závěrečné plácnutí rukou trenéra Aleše Veselého a vedoucího Michala Postavy, bylo obrovským vítězným gestem.

Už nás pouze čekal závěrečný ceremoniál se zlatými medailemi na krku našich Bobříků. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Adámek, který mužstvo střelecky táhl celý turnaj. Nejlepším trenérem turnaje byl vyhlášen trenér Bobrů Aleš Veselý.

Pochvalu a ocenění však zaslouží všichni hráči, kteří na turnaji nechali vše. I když jsme neměli nejsilnější mužstvo, dokázali jsme soupeře svou urputností a bojovností přehrát a mnoho trenérů jen kroutilo hlavou. Použil bych slova trenéra Uničova: „nechápu, nechápu a ještě jednou nechápu, ale Bobříkům gratuluji, neprohráli jste ani jeden zápas, a proto je zlato ve správných rukou!“
Příští rok se turnaj uskuteční pro třetí třídy a tohle mužstvo dostane možnost vítězství obhajovat.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným rodičům za fantastické zázemí, které pro všechny vytvořili a zejména trenérovi Aleši Veselému a vedoucímu mužstva Michalu Postavovi. Poděkování patří i Michalu Postavovi jr., za udržování týmového ducha a pomoci oběma brankářům.

Výsledky Bobrů:

Bobři – Olomouc 10:1
(Adámek 4, Hruška 2, Smejkal, Veselá, Nevrla, Převor)

Bobři – Letňany 4.2
(Adámek 3, Převor)

Bobři – Bratislava 2:1
(Adámek 2)

Bobři – Č.Těšín 5:1
(Adámek 4, Hruška)

Bobři – Hodonín 9:2
(Adámek 5, Veselá 2, Převor, Siner)

Bobři – Přerov 4:1
(Vávra, Adámek, Smejkal, Převor)

Bobři – Uničov 5:3
(Adámek 2, Veselá 2, Převor)

Sestava Bobrů: Grygar, Tuček – Adámek, Převor, Veselá, Vávra, Smejkal, Mošnička, Nevrla, Kubín, Siner, Hruška

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka