Druholigová sezona 2010/2011 je již delší dobu minulostí. Hokejisté si užívají poslední chvíle volna, než jim začne neoblíbená část roku - letní příprava. Toto období, které se v hokejové terminologii nazývá okurkovou sezonou, je ideálním prostorem pro bilancování. Proto se redakce oficiálních stránek SHK Hodonín rozhodla, že zorganizuje anketu s názvem „ALL STAR TEAM 2011“. Jak nakonec tato anketa redakcí oficiálních stránek klubů východní skupiny druhé ligy dopadla se dozvíte, přečtete-li si následující článek.

Systém hlasování byl velice jednoduchý. Oslovili jsme všech patnáct redakcí klubů východní skupiny 2. ligy s žádostí o vyplnění anketního lístku. Třináct z patnácti redakcí se ozvalo a ochotně pomohlo se sestavováním výsledků jednotlivých kategorií. Pouze zástupce uničovské a uherskohradišťské redakce se nám nepodařilo zkontaktovat a jejich hlasy tak v konečném pořadí chybí. Místo nich se ale do hlasování zapojili dva zástupci tištěných medií. Sporťák Hodonínského deníku Libor Kopl a jeho bývalý kolega a současný redaktor týdeníku Sedmička Lukáš Ivánek, čímž se konečný počet hlasovacích lístků dostal na původně zamýšlené číslo 15.

Anketní lístek obsahoval jedenáct kategorií. V každé jedné z nich bylo možné nominovat až tři jména těch hráčů, kteří podle názoru té které redakce či redaktora, byli v tom daném ohledu v uplynulé sezoně těmi nejlepšími. V devíti kategoriích bylo bodové ohodnocení určeno takto: 1. místo - 3 body, 2. místo - 2 body. 3. místo - 1 bod. Jen u posledních dvou kategorií byla pouze jedna kolonka v logické hodnotě jednoho bodu.


Kategorie v anketě „ALL STAR TEAM 2011“:

• Nejlepší trenér
• Nejlepší brankář
• Nejlepší obránce
• Nejlepší útočník
• Nejlepší hráč
• Nejlepší mladík (do 21 let včetně)
• Nejlepší matador (nad 32 let včetně)
• Největší osobnost
• Nejméně oblíbený hráč
• Největší překvapení (mužstvo)
• Největší zklamání (mužstvo)



VÝSLEDKY ANKETY ALL STAR TEAM 2011

Nejlepším trenérem sezony 2010/2011 se stal kouč Salithu Šumperk RADEK KUČERA.

Šestatřicetiletý rodák z Boskovic strávil převážnou část své hráčské kariéry právě v mužstvu Draků. Po postupové sezoně 2006/2007 se rozhodl před začátkem dalšího ročníku svou aktivní činnost ukončit a věnoval se jiné práci v klubu svého srdce. V Šumperku zastával funkci výkonného ředitele a svému tchánovi a šéfovi klubu v jedné osobě Vladimíru Velčovskému tak byl stále po boku. I když už nebyl u ledu, pomáhal nadále klubu z tepla své kanceláře. Před letošní sezonou se opět vrátil do tolik známé žlutomodré kabiny, tentokrát však v pozici hlavního trenéra. V pětatřiceti letech se tak stal nejmladším trenérem východní skupiny druhé ligy.

Lodivod Salithu Šumperk měl k dispozici na jednu stranu hodně mladý, ale zároveň i přesto dostatečně zkušený a kvalitní kádr, se kterým se mu naprosto suverénním způsobem podařilo po roce opět postoupit do druhé nejvyšší soutěže v zemi. Z 54 mistrovských zápasů dovedl svůj tým k 47 výhrám a na domácím ledě během celého ročníku nepoznal spolu se svými svěřenci ani jednou hořkost porážky. Se ziskem 31 hlasů jasně a zaslouženě ovládl Radek Kučera kategorii o nejlepšího trenéra před druhým Petrem Kneblíkem z Nového Jičína (17 hlasů) a třetím přerovským Lubomírem Oslizlem (13 hlasů).

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší trenér“:
1. Radek Kučera (Šumperk) - 31 hlasů, 2. Petr Kneblík (Nový Jičín) - 17 hlasů, 3. Lubomír Oslizlo (Přerov) - 13 hlasů, 4. Svatopluk Číhal (Hodonín) - 10 hlasů, 5. Aleš Flašar (Orlová) - 7 hlasů, 6. Jan Daneček (Havířov) - 6 hlasů, 7. Karel Suchánek (Opava) - 3 hlasy, 8. Tomáš Sršeň st. (Uničov) - 2 hlasy, 9. Petr Zachar (Prostějov) - 1 hlas.




Nejlepším brankářem sezony 2010/2011 se stal golman Salithu Šumperk TOMÁŠ ŠTŮRALA.

Brankář, který se narodil v Novém Jičíně, odešel v dorosteneckém věku na Valašsko, kde už o jeho talentu moc dobře věděli. V loňské sezoně se poprvé významněji ukázal v nejvyšší soutěži, když v dresu „Ševců“ nastoupil do jedenácti zápasů. Letos se ale po říjnovém příchodu Tomáše Duby stal Štůrala třetím gólmanem. Za posilou z Třince a zlínským odchovancem Jakubem Sedláčkem, který začal sezonu jako jednička, měl jen minimální šanci na to, že si ve Zlíně zachytal. A proto, že Šumperk projevil o šikovného brankáře zájem a vzhledem k tomu, že ve Zlíně věděli, že je potřeba, aby Tomáš chytal, pustili jej zástupci PSG Zlín na roční hostování do druholigového mužstva Draků.

V Šumperku se stal ihned po svém příchodu jasnou oporou a prvním brankářem mužstva. I když se mu v základní části podařilo jen jednou udržet čisté konto, byly jeho statistiky vynikající. Ve dvaceti zápasech se jeho procentuální úspěšnost zákroků vyšplhala na skvělých 93% a průměr 2.13 branky na zápas naznačoval, že Draci mají ve Štůralovi tolik potřebnou brankářskou jistotu v boji o první ligu. Tyto statistiky a předpoklady v play-off a následné baráži šestadvacetiletý brankář potvrdil a velkou měrou se podílel na spanilé jízdě Draků letošní sezonou. 35 hlasů pasovalo Tomáše Štůralu jasně na nejlepšího brankáře sezony 2010/2011. Na druhém místě skončil přerovský Radek Tihlář (19 hlasů) a třetí příčku obsadil prostějovský Jiří Slovák (8 hlasů).

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší brankář“:
1. Tomáš Štůrala (Šumperk) - 35 hlasů, 2. Radek Tihlář (Přerov) - 19 hlasů, 3. Jiří Slovák (Prostějov) - 8 hlasů, 4. Marek Peksa (Šumperk/Hodonín) - 7 hlasů, 5. Lukáš Šrámek (Nový Jičín) - 6 hlasů, 6. David Iláš (Opava) - 5 hlasů, 7. Dušan Šafránek (Orlová) - 4 hlasy, 8. Lukáš Daneček (Havířov) - 3 hlasy, 9. Jaroslav Chvátal (Břeclav) - 2 hlasy, 10. Michal Krumpoch (Valašské Meziříčí) - 1 hlas.




Nejlepším obráncem sezony 2010/2011 se stal zadák Salithu Šumperk ALEŠ HOLÍK.

Jednoznačným králem mezi obránci, kteří zasáhli do loňských bojů v naší skupině 2. ligy, se stal šumperský bek Aleš Holík. Hráč, jenž letos oslaví své třiatřicáté narozeniny, byl opravdovou oporou a jistotou zadních řad vítěze celé soutěže. Šumperské podnebí mu zdá se svědčí ze všech nejvíce. Možná proto je již od sezony 2005/2006, s vyjímkou krátkodobého hostování v Uničově, věrný žluto-modré squadře z Jeseníků. Jak je pro své mužstvo důležitý naznačuje jasně i to, že na své hrudi nosil kapitánské „céčko“.

S přísunem kanadských bodů neměl Holík nikdy žádné vážnější potíže, ale letošní sezona byla z jeho osobního pohledu tou zatím nejvydařenější. Ve 34 zápasech nastřádal na obránce fantastických 44 bodů. Většinu z nich tvořily přesně zásahy, kterých měl na své pažbě 25! Tohle číslo nabere ještě víc na váze, uvědomíme-li si, že pouze třem elitním útočníkům celé soutěže se podařilo vstřelit více branek. 31 hlasů znamená, že Aleš Holík se stal jasně nejlepším obráncem uplynulého ročníku 2. ligy skupiny Východ. Druhé místo v kategorii o nejlepšího obránce obsadil orlovský veterán Miroslav Javín (9 hlasů) a bronzová pozice zůstala pro dvojici Petr Prokop (Havířov) a Josef Tichý (Opava), která získala svorně 7 hlasů.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší obránce“:
1. Aleš Holík (Šumperk) - 31 hlasů, 2. Miroslav Javín (Orlová) - 9 hlasů, 3. Petr Prokop (Havířov) - 7 hlasů (4 nominace), 3. Josef Tichý (Opava) - 7 hlasů (4 nominace), 4. Daniel Faltýnek (Přerov) - 5 hlasů, 5. Michal Horák (Nový Jičín) - 4 hlasy, 6. Jiří Krisl (Havířov) - 3 hlasy, 7. Filip Štefanka (Orlová) - 3 hlasy, 8. Lukáš Komárek (Hodonín) - 2 hlasy, 9. Martin Mintěl (Frýdek-Místek) - 2 hlasy, 10. Jiří Osina (Přerov) - 2 hlasy, 11. Tomáš Sedlák (Šumperk) - 2 hlasy, 12. Alexander Hegegy (Orlová) - 1 hlas, 13. Michal Kukol (Opava) - 1 hlas, 14. Petr Pavlas (Uničov) - 1 hlas, 15. Ivo Peštuka (Prostějov) - 1 hlas, 16. Pavel Strýček (Technika Brno) - 1 hlas, 17. Přemysl Vašut (Valašské Meziříčí) - 1 hlas.




Nejlepším útočníkem sezony 2010/2011 se stal útočník SHK Hodonín ZDENĚK JURÁSEK.

Hegemonii šumperských hráčů v hlavních kategoriích narušil, a to nutno uznat, že jen velmi těsně, až hodonínský útočník Zdeněk Jurásek. Centr prvního útoku Drtičů obdržel od redaktorů celkem 15 hlasů, což je stejně, jako ostrostřelec Draků Michal Velecký. Ve prospěch rodáka z Uherského Ostrohu tak rozhodlo až doplňující kritérium, kterým byl vyšší počet nominací. Hodonínský tvůrce se objevil na devíti hlasovacích lístcích, zatímco šumperský mladík jen na šesti.

Slovenskou a polskou extraligou protřelý borec hájí barvy Drtičů již tři sezony, ve kterých byl vždy na špici produktivity - dvakrát kanadské bodování SHK dokonce vyhrál. V nedávno skončené sezoně se mu ale poprvé podařilo nejen být na špici klubového hodnocení, ale stal se i nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Husarským kouskem pětatřicetiletého zkušeného forvarda byly dva hat-tricky ve dvou po sobě jdoucích utkáních. 15 hlasů a devět nominací pasovalo Zdeňka Juráska na pozici nejlepšího útočníka sezony 2010/2011. Druhé místo, i když jen o pověstná prsa, patří velmi dobře střelecky disponovanému útočníkovi Salithu Šumperk Michalu Veleckému a na třetí pozici se umístnil frýdecko-místecký sniper Jan Kolařík.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší útočník“:
1. Zdeněk Jurásek (Hodonín) - 15 hlasů (9 nominací), 2. Michal Velecký (Šumperk) - 15 hlasů (6 nominací), 3. Jan Kolařík (Frýdek-Místek/Přerov) - 14 hlasů, 4. Martin Kotásek (Přerov) - 8 hlasů, 5. Robert Říčka (Havířov) - 7 hlasů, 6. Vladimír Luka (Orlová) - 5 hlasů, 7. Jakub Hulva (Šumperk) - 3 hlasy, 8. Petr Sakrajda (Uherské Hradiště) - 3 hlasy, 9. Radim Valchař (Orlová) - 3 hlasy, 10. Lukáš Bacul (Valašské Meziříčí) - 2 hlasy, 11. Adam Červenka (Šumperk) - 2 hlasy, 12. Roman Meluzín (Šumperk) - 2 hlasy, 13. Ľubomír Vaškovič (Hodonín) - 2 hlasy, 14. Pavel Hanák (Přerov) - 1 hlas, 15. Petr Macháček (Nový Jičín) - 1 hlas, 16. David Moravec (Orlová) - 1 hlas.




Nejlepším hráčem sezony 2010/2011 se stal obránce Salithu Šumperk ALEŠ HOLÍK.

Kategorie Nejlepší hráč by mohla do jisté míry býti obdobou kanadsko-amerického ocenění s názvem Hart Trophy. Tahle cena je v podstatě oceněním hráče, který byl ve všech možných ohledech nejpřínosnějším pro svůj tým. Jmen na hlasovacích lístcích byla spousta, nakonec se ale na čele pelotonu utrhla jedna osobnost, která byla v očích redaktorů tou nejvýraznější. Nutno upřímně uznat, že rozhodování nebylo vůbec jednoduché, protože hráčů, kteří by si tuhle cenu zasloužili, bylo v odehrané sezoně na druhou ligu ne snad přehlšel, ale bylo jich zajisté dost.

Vítězství v této asi nejvyrovnanější kategorii nakonec po právu uzmul Aleš Holík. Kapitán šumperských Draků uspěl v konkurenci velké spousty velkých hráčů a jmen východní druholigové skupiny a se ziskem 12 hlasů mu zaslouženě patří první místo v kategorii „Nejlepší hráč“. Druhé místo náleží přerovskému útočníkovi Martinu Kotáskovi, který získal stejný počet hlasů (9), jako třetí golman Salithu Šumperk Tomáš Štůrala. Ve prospěch sedmatřicetiletého útočníka Zubrů rozhodl opět jen větší počet nominací (4 Kotásek – 3 Štůrala).

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší hráč“:
1. Aleš Holík (Šumperk) - 12 hlasů, 2. Martin Kotásek (Přerov) - 9 hlasů, 3. Tomáš Štůrala (Šumperk) - 9 hlasů, 4. Jakub Hulva (Šumperk) - 8 hlasů, 5. Michal Velecký (Šumperk) - 8 hlasů, 6. Robert Říčka (Havířov) - 6 hlasů, 7. Jan Kolařík (Frýdek-Místek/Přerov) - 5 hlasů, 8. Zdeněk Jurásek (Hodonín) - 4 hlasy, 9. David Moravec (Orlová) - 3 hlasy, 10. Marek Ivan (Orlová) - 2 hlasy, 11. Vladimír Luka (Orlová) - 2 hlasy, 12. David Šebek (Prostějov) - 2 hlasy, 13. Lukáš Šrámek (Nový Jičín) - 2 hlasy, 14. Pavel Hanák (Přerov) - 1 hlas, 15. Jan Maruna (Havířov) - 1 hlas, 16. Josef Mikeš (Uherské Hradiště) - 1 hlas, 17. Petr Sakrajda (Uherské Hradiště) - 1 hlas, 18. Radim Valchař (Orlová) - 1 hlas.




Nejlepším mladým hráčem (do 21 let včetně) sezony 2010/2011 se stal útočník AZ Havířov ROBERT ŘÍČKA.

Další hodně vyrovnanou kategorií byla ta, ve které se mělo rozhodnout o nejlepším mladém hráči uplynulé sezony. Kritérium pro nominaci bylo jednoduché. Hráči nominovaní do této kategorie museli splnit pouze jednu jedinou podmínku – v době skončení sezony nesměli být staří 21ti let (včetně). Nadějných mladíků bylo ve všech mužstvech dost a dost. Nejvíce sympatií si ale nakonec získal jednadvacetiletý hráč, jenž patří extraligovým Vítkovicím, ale který minulou sezonu oblékal dres z popela vstanuvšího Havířova – Robert Říčka.

Odchovanec havířovského klubu řešil před začátkem soutěže, kde že vůbec bude nazouvat brusle. Zájem o něj byl veliký, nakonec ale vyhrálo srdce a 186 centimetrů vysoký útočník zvolil druhou ligu a jeho milovaný AZ. Ve svém mladém věku se stal druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, když za vítězem Zdeňkem Juráskem zaostal o pouhý jeden bodík. 21 hlasů rozhodlo o tom, že cenu pro nejlepšího mladého hráče si odnáší havířovský Robert Říčka. Druhý skončil Daniel Trdlovec (18 hlasů), jenž se v průběhu roku ve výborném světle prezentoval v dresu Nového Jičína, aby na poslední fázi sezony vypomáhal s postupem Drakům ze Šumperka. Na třetí pozici se s 10 hlasy usídlil Radim Valchař z Orlové.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší mladý hráč“:
1. Robert Říčka (Havířov) - 21 hlasů, 2. Daniel Vrdlovec (Nový Jičín/Šumperk) - 18 hlasů, 3. Radim Valchař (Orlová) - 10 hlasů, 4. Marek Peksa (Šumperk/Hodonín) - 7 hlasů, 5. Michal Kuba (Hodonín) - 5 hlasů, 6. Robin Gebauer (Nový Jičín) - 4 hlasy, 7. Jan Maruna (Havířov) - 4 hlasy, 8. Lukáš Bacul (Valašské Meziříčí) - 3 hlasy, 9. Michal Brzobohatý (Technika Brno) - 2 hlasy, 10. David Zachar (Prostějov) - 2 hlasy, 11. Roman Boška (Šumperk) - 1 hlas, 12. David Klimša (Havířov) - 1 hlas, 13. Ondřej Nedvěd (Břeclav) - 1 hlas, 14. Ondřej Vitásek (Opava) - 1 hlas.




Nejlepším matadorem (nad 32 let včetně) sezony 2010/2011 se stal útočník HC Plus Oil Orlová DAVID MORAVEC.

Volil-li se nejlepší mladík, musel se logicky zvolit také nejlepší matador. Stejně jako v předchozí kategorii bylo kritérium pro hlasující jednoduché - volený hráč musel mít nejméně 32 let. Na výběr byla opět velká spousta jmen. Tipy se daly najít na každé z patnácti soupisek klubů naší skupiny. Nakonec ale mohl vyhrát jen jeden. David Moravec.

Střelec zlatého gólu v prodloužení finále mistrovství světa z roku 2001. Lákal fanoušky na každý stadion, kam se svými spoluhráči z Orlové přijel. Opavský rodák i v osmatřiceti letech dokazoval, že své řemeslo ovládá na jedničku, což dokazuje i 29 kanadských bodů v 26 zápasech základní části a 8 bodů v 8 duelech play-off. David Moravec se s 19 hlasy stal nejlepším matadorem ročníku 2010/2011. Stříbrná příčka patří hodonínskému Zdeňku Juráskovi (12 hlasů) a o poslední místo na stupních vítězů se podělili Miroslav Javín z Orlové a Roman Meluzín ze Šumperku, kteří obdrželi shodně po deseti hlasech.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší matador“:
1. David Moravec (Orlová) - 19 hlasů, 2. Zdeněk Jurásek (Hodonín) - 12 hlasů, 3. Miroslav Javín (Orlová) - 10 hlasů, 3. Roman Meluzín (Šumperk) - 10 hlasů, 4. Martin Kotásek (Přerov) - 9 hlasů, 5. Aleš Holík (Šumperk) - 7 hlasů, 6. Petr Gulda (Nový Jičín) - 4 hlasy, 7. Zdeněk Pavelek (Opava) - 4 hlasy, 8. Tomáš Sedlák (Šumperk) - 3 hlasy, 9. Lukáš Duba (Prostějov) - 2 hlasy, 10. Martin Mintěl (Frýdek-Místek) - 2 hlasy, 11. Petr Pavlas (Uničov) - 2 hlasy, 12. Martin Potočný (Havířov) - 2 hlasy, 13. Miroslav Barus (Technika Brno) - 1 hlas, 14. Petr Doseděl (Prostějov) - 1 hlas, 15. Jan Matějný (Valašské Meziříčí) - 1 hlas, 16. Jiří Sedláček (Břeclav) - 1 hlas.




Největší osobností sezony 2010/2011 se stal útočník HC Plus Oil Orlová DAVID MORAVEC.

Druhá liga, a to nejen naše skupina, je rok od roku kvalitnější a kvalitnější. Velkou zásluhu na tom nesou hlavně velká hokejová jména, která se v třetí nejvyšší soutěži v zemi objevují čím dál tím častěji. Soupisky druholigových mužstev obohacují zkušení plejeři, kteří toho něco odehráli po všech možných nejvyšších soutěžích Evropy a „na stará kolena“ předávají neocenitelné zkušenosti mladým nadějím.

Bezpochyby největší osobností posledního ročníku 2. ligy byl mistr světa a olympijský vítěz z pohádkového Nagana David Moravec. Osmatřicetiletý šikovný útočník se docela nečekaně objevil na konci října v Orlové, kde se stal jednak miláčkem publika, ale také velkou posilou již tak nabitého kádru. David Moravec se s 23 hlasy stal největší osobností uplynulé sezony. Na druhé místo byl pasován šumperský Aleš Holík (11 hlasů). Třetí příčka patří dalšímu olejáři - veteránovi Miroslavu Javínovi (9 hlasů).

Celkové pořadí v kategorii „Největší osobnost“:
1. David Moravec (Orlová) - 23 hlasů, 2. Aleš Holík (Šumperk) - 11 hlasů, 3. Miroslav Javín (Orlová) - 9 hlasů, 4. Roman Meluzín (Šumperk) - 6 hlasů, 5. Jan Kolařík (Frýdek-Místek/Přerov) - 5 hlasů, 6. Zdeněk Jurásek (Hodonín) - 4 hlasy, 7. Robin Bacul (Valašské Meziříčí) - 3 hlasy, 8. Petr Kaňkovský (Technika Brno) - 3 hlasy, 9. Martin Potočný (Havířov) - 3 hlasy, 10. Jakub Hulva (Šumperk) - 2 hlasy, 11. Marek Ivan (Orlová) - 2 hlasy, 12. Robert Říčka (Havířov) - 2 hlasy, 13. Patrik Šebek (Prostějov) - 2 hlasy, 14. Tomáš Štůrala (Šumperk) - 2 hlasy 15. Michal velecký (Šumperk) - 2 hlasy, 16. Radek Kučera (Šumperk) - 1 hlas, 17. Vít Stránský (Havířov) - 1 hlas.




Nejméně oblíbeným hráčem sezony 2010/2011 se stal útočník HC Plus Oil Orlová MAREK IVAN.

Nejjasnější výsledky měla kategorie, v níž měli oslovení redaktoři (redakce) vybrat nejméně oblíbeného hráče soutěže. Dalo by se říct, že snad v každém z porce téměř tří stovek zápasů základní části a play-off, se našel moment či hráč, který mohl fanouškům – kterými – světe div se, i jednotliví členové redakcí jsou, uvíznout v paměti negativním způsobem.

V tomto ohledu se do pamětí nejvíce zapsal hráč Orlové Marek Ivan. Dvaatřicetiletého útočníka provází po celou jeho bohatou kariéru nálepka zlého muže, kterou nejednou potvrdil i v dresu „Olejářů“. Hodně diskutovanými momenty byly hlavně jeho excesy v zápase v Přerově, kdy napadl mezi třetinami protihráče a zejména pak „férový“ souboj s havířovským Martinem Potočným (video z tohoto incidentu můžete shlédnout zde). 34 hlasů „odsoudilo“ Marka Ivana do pozice nejméně oblíbeného hráče ligy. Druhé místo patří hodonínskému Lukáši Komárkovi (5 hlasů) a na třetí pozici jsou se třemi hlasy Lukáš Bacul z Valašského Meziříčí a havířovský Jan Maruna.

Celkové pořadí v kategorii „Nejméně oblíbený hráč“:
1. Marek Ivan (Orlová) - 34 hlasů, 2. Lukáš Komárek (Hodonín) - 5 hlasů, 3. Lukáš Bacul (Valašské Meziříčí) - 3 hlasy, 3. Jan Maruna (Havířov) - 3 hlasy, 4. Adam Beňa (Hodonín) - 2 hlasy, 5. Karel Benýšek (Technika Brno) - 2 hlasy, 6. Lukáš Duba (Prostějov) - 2 hlasy, 7. Pavel Hanák (Přerov) - 2 hlasy, 8. Zdeněk Jurásek (Hodonín) - 2 hlasy, 9. Martin Kotásek (Přerov) - 2 hlasy, 10. Michal Krutil (Frýdek-Místek) - 2 hlasy, 11. Martin Potočný (Havířov) - 2 hlasy, 12. Josef Salajka (Hodonín) - 2 hlasy, 13. Martin Balčík (Havířov) - 1 hlas, 14. Jan Habrovec (Technika Brno) - 1 hlas, 15. Miroslav Javín (Orlová) - 1 hlas, 16. Jiří Osina (Přerov) - 1 hlas, 17. Petr Prokop (Havířov) - 1 hlas, 18. Dušan Šafránek (Orlová) - 1 hlas, 19. Ľubomír Škápik (Břeclav) - 1 hlas, 20. Radek Tihlář (Přerov) - 1 hlas.




Týmem, který v sezoně 2010/2011 nejvíce překvapil se stal HC Nový Jičín.

Největším překvapením byl podle hlasujících redaktorů tým z Nového Jičína. Nenápadné mužstvo vedené zkušeným trenérem Petrem Kneblíkem těžilo hlavně z výborného vstupu do soutěže a velmi dobré bilance na vlastním ledě. Po třicátém kole patřila Jičínu pátá příčka, což mu zajistilo přímý postup do play-off.

V tom nejprve vyřadil 2:1 na zápasy černého koně z Havířova, když rozhodující zápas ve Slezsku vyhrál taktéž 2:1. Stopku mu vystavili až v semifinále „neporazitelní“ šumperští Draci. I těm ale Kneblíkova parta vzdorovala více než srdnatě a připravila pozdějšímu mistru jedinou porážku v play-off. Ve dvou zápasech v Šumperku sice tahali za kratší konec, ale i tak byli před havířovským AZ zvoleni největším překvapením sezony právě hráči Nového Jičína.

Celkové pořadí v kategorii „Největší překvapení“:
1. HC Nový Jičín - 8 hlasů, 2. AZ Havířov - 5 hlasů, 3. HC Plus Oil Orlová - 1 hlas, 4. Salith Šumperk - 1 hlas.




Týmem, který v sezoně 2010/2011 nejvíce zklamal se stal VHK Vsetín.

Největším zklamáním byly výkony Valachů. Hokejisté Valašského Meziříčí, stejně jako druhý loňský finalista z Hodonína, ustoupili ze svých vydobytých pozic. Ale Bobrům, kterým redakce přiřknuly v této kategorii 5 nominací, tento nemilý primát týmu, který nejvíce zklamal, nakonec nenáleží. Ještě o tři nominace více totiž obdržel druhý tým z Valašska - VHK Vsetín.

Tým, který od začátku sezony vedl bývalý vynikající útočník Josef Štraub měl před sezonou jistě jiné ambice, než hrát pouze ve skupině o udržení. Valaši doplatili zejména na to, že mimo svůj domovský stánek byli téměř neškodní. Z 16 zápasů uzmuli pouhých 7 bodíků. Největší zklamání však zavládlo v samotném chrámu vsetínských Na Lapači po posledním kole první poloviny základní části, kdy Valaši přenechali všechny tři body soupeři z Frýdku-Místku a tato prohra pro ně znamenala již zmíněný fakt, a sice - boje o záchranu.

Celkové pořadí v kategorii „Největší zklamání“:
1. VHK Vsetín - 8 hlasů, 2. HC Bobři Valašské Meziříčí - 5 hlasů, 3. SHK Hodonín - 2 hlasy.




TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka