K malým Bobříkům patří také již neodmyslitelně také Pavel Vanduch, jakožto vedoucí mužstva mladších žáků, se svým synem Dominikem, který je aktivním hráčem mladších žáků! Vyzpovídali jsme je oba dva. V tomto článku se dozvíte, například to, co obnáší práce vedoucího mužstva, či kdo je v kabině malých Bobříků největší autoritou! To vše a ještě mnohem více se dočtete v následujícím článku.

Pavel Vanduch

Dobrý den, mne a taky fanoušky, určitě zajímalo, jaké jsou povinnosti vedoucího družstva, zda-li u Vás dochází k (ne)zaujatosti vůči vlastnímu synovi na hráčské lavičce a nakonec nějaký malý vzkaz pro naše malé Bobříky!
S trochou nadsázky lze říci, že k povinnostem vedoucího družstva patří zajistit vše, na co si vzpomenou hráči, trenéři, rodiče, fanoušci a všichni ostatní, co se kolem hokeje točí. Z toho je vidět, že se častokrát jedná o neřešitelné situace, které musí technický vedoucí vyřešit, protože je má zkrátka v popisu práce. Ale teď trochu vážněji.
Během sezóny jsou úkoly vedoucího družstva dány probíhající sezónou. Jedná se většinou o rutinní záležitosti související s utkáním (informace o termínu, místě a času utkání jak doma, tak venku, ve spolupráci s trenéry družstva zajistit sestavu k utkání, před utkáním, během utkání a po utkání zastupovat družstvo, dohlížet na zápis o utkání, organizovat dopravu na některá utkání, apod). Zkrátka úkolů je celkem dost.
A do toho všeho se ještě vsunou přátelská utkání, turnaje doma, nebo venku kdy musíte zajistit úplný full servis pro všechny družstva, včetně stravování, cen pro vítěze, pořadatelé, rozhodčí, ....
Myslím si, že je toho někdy tak akorát, až se kolikrát divím, že se to dá stihnout jako "bokovka" vedle mého zaměstnání. Ale ve skutečnosti je okolo družstva mladších žáků, u kterého jsem technický vedoucí skvělá parta, kde je každý ochoten pomoci podle svých schopností, takže na to určitě nejsem sám. Bez výpomoci zejména v době turnajů by to snad nebylo možné ani stihnout.
Co se týče rozdělování záležitosti na týmové a rodičovské, tak se snažím být naprosto neutrální, abych někoho neprotěžoval, i když se mě to asi někdy moc nedaří. Ale myslím si, že technický vedoucí nemá zas takový vliv na družstvo jako například trenér. Snažím se na kluky zvyšovat hlas naprosto stejně, ať už se jedná o mého vlastního syna Dominika, nebo syna některého z kolegů a zatím co trenéři se věnují klukům především na ledě, tak já se snažím "vychovávat" kluky zejména mimo led. Ale asi jako každý rodič se musím přiznat, že určitě mě jedno oko pošilhává po Dominikovi a to druhé po všech ostatních - tak to zkrátka je. Věřím však tomu, že se snažím přistupovat ke všem stejně a doufám, že to tak vnímají i ostatní.
A co se týče vzkazu pro naše malé Bobry? Jsem rád, že se jim začíná dařit a že můžu být u toho. Je to ocenění práce všech, kteří se okolo hokeje točí, ať už to jsou trenéři, rodiče nebo ostatní příznivci. Zejména mě těší, že se o mládežnickém hokeji začíná mluvit čím dál častěji a že se dostávají do podvědomí jak na úrovni našeho města, tak v některých případech i na úrovni republiky. Pokud bude jejich výkon stoupat jako doposud, tak se možná v budoucnu dočkáme nových "Jágrů", "Ovečkinů" nebo "Dominátorů". Přeju jim, aby každému vyšly jeho skrytá přání a aby hráli hokej, který bude bavit nejenom je, ale i co největší počet diváků.

Dominik Vanduch

Jak ses k hokeji dostal?
Přes školu bruslení, díky Alešovi Veselému.

Hraješ na pozici obránce, tento post sis vybral sám nebo ti jej přiřadil trenér?
Útok mě nikdy moc nešel. Myslím si, že líp mě jde obrana, protože i trenér mě dává do obrany.

Jaký máš hokejový vzor? Není jim například Milan Ovšák, který ačkoliv byl obránce, tak byl mnohdy považován za čtvrtého útočníka, díky jeho ofenzivní účasti na ledě, která u tebe jde také zpozorovat.
Mým vzorem je Sidney Crosby z týmu Pittsburgh Penguins.

Kdo je dle tebe v kabině mladších žáků největší hráčskou autoritou?
Myslím si, že je tam více takových autorit. Určitě Tomáš Andris a Tomáš Denk.

Co považuješ za největší úspěch ve své začínající kariéře?
Mým největším úspěchem je to, že jsem byl již potřetí za sebou vyhlášen nejlepším obráncem sezóny. Moc si toho vážím.

Jaké máš hokejové cíle?
Dostat se do NHL.

Jaký je tvůj oblíbený tým?
Jednoznačně Bobři. Jinak v NHL jsou to Buffalo Sabres, Montreal Canadiens a Calgary Flames.

Tvůj taťka dělá vedoucího družstva, jsi určitě rád, že může sdílet tvé emoce s tebou na lavičce, souhlasíš?
Ano !

Jaké jsou tvé koníčky kromě hokeje?
Obdoba hokeje - florball.

Co říkají spolužáci tvému aktivnímu zájmu o hokej? Prožívají s tebou tvé úspěchy, či neúspěchy?
Ve třídě si nejvíce o hokeji povídám se svým spoluhráčem a spolužákem Filipem Kubenkou. A někdy si o našich úspěších povídáme s naší paní učitelkou Ivou Kantorovou, která nám určitě fandí.

Chtěl bys něco vzkázat tvým fanouškům či fanynkám?
Nejsem si jistý, jestli nějaké fanoušky, nebo fanynky mám. Ale pokud ano, tak jim vzkazuji, ať fandí :-)

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů v tvé začínající hokejové kariéře, ale také osobním životě!

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka