Souhrn mládeže - září, říjen

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Pravidelně každý měsíc vám budeme přinášet ohlédnutí za výsledky mládežnických kategorií. Tentokrát výjimečně bude tento ohled za dva měsíce, konkrétně září a říjen. Zde se dozvíte nejen, jak si kluci vedli, ale i jejich postavení v tabulce nebo komu se střelecky daří. Pojďme si tedy připomenout, jak si naděje meziříčského hokeje vedly v uplynulých týdnech.

MLADŠÍ ŽÁCI

Začneme kategorií mladších žáků. Hráči této mládežnické kategorie ukazují, že mládežnický hokej ve ValMezu je opravdu na vzestupu. Mají za sebou odehráno 7 ligových kol, ve kterých nepoznali přemožitele a to s úctyhodným skore 88:11!. Nejprve si celkem jednoznačně poradili s PSG Zlín, který vyprovodili ze svého ledu výsledkem 9:3. Na tomto utkání ležel stín velké ztráty mládežnického hokeje, a to umrtí skvělého a oblíbeného kouče Jaroslava Šilhána, který dlouhá léta vedl mládežnické kategorie na Vsetíně. Po té neskutečně pozvedl úroveň mládežnického hokeje i ve ValMezu. Kluci tak chtěli uctít památku svého kouče a to se jim nakonec podařilo.

Ve druhém kole žáci zajížděli na led Uherského Hradiště, kde v minulosti hrávali vyrovnaná utkání. Tento zápas byl ale od začátku v režii Bobrů a bylo jen otázkou, kde se skóre zastaví. Na onci zápasu tak svítil stav 1:13. O drtivé vítězství se zasloužil hattrickem Dan Stodůlka. Dokonce pěti brankami zatížil konto soupeře Lukáš Adámek. Ani třetí kolo nepřineslo nic překvapivého a Bobři rozstříleli Uherský Brod 19:2, když již první třetina skončila neuvěřitelných 8:1. Adámek zaznamenal 6 branek, Siner 4 branky.

Ve třetím kole čekal Bobry soupeř, na kterého se jistě nesmírně těšili - na led ValMezu přijel Vsetín. A více než utkání žákovské ligy tento zápas připomínal hru kočky s myší. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre neuvěřitelný stav 20:0!. Třetí třetinu domácí borci lehce povolili otěže utkání a soupeř vstřelil tři branky. Pak ale Bobři opět zařadili vyšší stupeň a přidali dalších sedm branek. Konečné skore 27:3 je k soupeři milosrdný. Ano, ač to zní neuvěřitelně, Bobři měli spousty šancí a jen díky jejich neproměnění zůstalo skore "pouze" takovéto. Neuvěřitelný je také střelecký příspěvek Lukáše Adámka, který vstřelil 9 branek!. Sodůlka přidal 5, Pernický 4 a Nevrla "pouze" 3 branky.

V 5. kole čekal Bobry Brumov. Na ledě Brumova se ale překvapení nekonalo a Bobřio zvítězili 8:1. Dosavadní vrchol sezony ale čekal kluky v neděli 21. října, kdy v přímém souboji o první místo hostili celek Kroměříže. Hra byla vyrovnaná. Bobry několikrát skvěle podržel Michal Postava. Do vedení domácí dostal Matěj Sviták. Do sirény ale soupeř srovnal. Ve druhé částiPernický našel Lukáše Adámka, který poslal domácí opět do vedení. Tentýž hráč v poslední části přidal další branku a rozhodl tak, že Bobři zůstanou na prvním místě tabulky. A konečně v minulém kole mladší žáci hráli v Uherském Ostrohu, kterému nedali šanci a zvítězili 9:0

Mladší žáci jsou tak v tabulce první se ziskem plného počtu 14 bodů. O dva body zpět je Kroměříž, třetí příčku okupuje PSG Zlín se ziskem 10 bodů. Nejlepší střelec Bobrů je s 27 brankami Lukáš Adámek, s 13 brankami je druhý Erik Siner. Třetí je s 11 brankami Dan Stodůlka.Střelecky se neztrácí ani Nevrla, Sviták, Převor či Frieb.

STARŠÍ ŽÁCI

Starší žáci taktéž začínali sezonu na domácím ledě se Zlínem. Utkání skončilo výsledkem 8:3 pro Bobry. Nový trenér Jakub Pokorný po zápase prohlásil:"Je třeba kluky pochválit, že v takto citově vypjaté chvíli dokázali zahrát velmi kvalitní zápasy a tím uctít odkaz svého oblíbeného kouče”.. V dalším kole v Uherském Hradišti se Bobrům už tak moc nedařilo a odvezli si porážku 10:2. Nutno ale říci, že nastoupili v okleštěné sestavě. Z jiného soudku byl ale zápas třetího kola proti Uherskému Brodu. Zápas byl vyrovnaný a kluky vítězství 4:1 stálo hodně úsilí. Jejich snaha ale byla korunována body do tabulky. Vztyčeným ukazovákem byla ale spousta neproměněných šancí.

Právě před Valašským derby byl tento ukazovák velmi vidět. Kluci si z něj ale moc nedělali a festival neproměňování pokračoval. Trestem bylo vedení Vsetína hned z druhé minuty. Do konce třetiny ale vyrovnal Adam Gorej. Po té Bobři zaveleli k útoku a nakonec svého soka přetlačili a zvítězili 6:3. O týden později na led ValMezu přijel Kroměříž, aby zde svedl boj o první příčku. Důležitost utkání svazovala domácím borcům ruce . První dvě třetiny byly celkem vyrovnané, ikdyž se stavem 2:3 pro hosty. V poslední třetině Kroměříž přidal další dvě branky a odvezl si výhru 5:2. Hlavními příčinami byl důraz a větší hlad po výhře v podání hostí. V posledním utkání zajížděli hráči starších žáků do Uherského Ostrohu, se kterým vedli vyrovnanou partii. Nakonec ale Bobři byli šťastnější a po závěrečné siréně mohli slavit výhru 6:9.

Nejlepšími střelci jsou Šimon Kuchařík (6 zásahů) a Jiří Brodek (5 zásahů). Bobrům patří v tabulce 4. příčka s 10 body. Na první místo ztrácí body 4.

.

DOROST

Dorostenci vstoupili do sezony zápasem v Brumově-Bylnici. Hlavně skvěle zvládnutá druhá třetina, která skončila poměrem 2:5, rozhodla o tom, že si připsali i první výhru a to poměrem 5:7. O týden později do ValMezu přijel tým Boskovic. Ač se Bobři dostali po první třetině do vedení 4:3, nedokázali jej udržet a soupeř si odvezl výhru 6:10. Ani v Uherském Brodu pšenka borcům s Bobrem na hrudi nekvetla a přišla další porážka, tentokráte 7:2.

V dalším kole proti Velkému Meziříčí dokonce Bobři nevstřelili ani branku a prohráli 6:0. Teprve dva výlety do Brna přinesly Bobrům body. Nejprve se Bobři představili na ledě Warrioru Brna, kde se utkali s místním B týmem. Do vedení se sice dostal soupeř, ale kluci se nevzdali a Petr Grygařík přidal hokejkám hostí na klidu. Po té Bobři byli aktivnější, ale soupeř držel brankově krok. Zlom přišel za stavu 4:4. Nejprve Ondryáš poslal Bobry do vedení, které ještě zvýšil bejamínek týmu Jiří Brodek. Konečný stav 4:7 určil opět Ondřej Ondyáš střelou do prázdné branky. O týden později Bobři zajížděli na led Techniky Brno, kde chtěli navázat na minulé utkání. To se jim povedlo doslova. Utkání svým průběhem připomínalo to s Warriorem. Opět Bobry probudil až vedoucí gol. Do první přestávky přidali Bobři ještě jednu branku. Vedení si už udrželi až do konce a zvítězili tak 4:1.

Bobrům patří šestá příčka se 6 body, na první Hodonín ztrácí bodů 5. Nejlepšími střelci jsou Ondřej Ondryáš (5 branek), David Bláha a Dominik Jochymek (oba 4 zásahy).

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka