Nový Jičín odjel z Valmezu s debaklem

V A L A Š S K É M E Z Í Ř Í Č Í - Hokejisté Valašského Meziříčí porazili na domácím ledě celek Nového Jičína vysoko 8:1 a opět se tak přiblížili plným bodovým ziskem čelu tabulky. Na první branku domácích Bobrů dokázal Nový Jičín bleskově odpovědět, ale to bylo vše. Pak už úřadovali pouze domácí hokejisté a hosté můžou jen děkovat svému brankáři Kozákovi, že rozdíl ve skóre není daleko vyšší. O branky Bobrů se postarali Werner Hartmann, Martin Ambruz, Josef Fojtík, Patrik Dostál, Milan Kopecký a "rodinným hattrickem" všichni tři bratři Vargové - jmenovitě tedy Miroslav, David a Martin.
2. liga - skupina Východ 2011/2012, 8. kolo, středa 5.10.2011
Valašské Meziříčí
Nový Jičín
8:1
(2:1, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 8. Hartmann (Varga Mar.), 14. Ambruz (Kopecký), 29. Varga Mar., 38. Varga Mir. (Dostál), 53. Fojtík J. (Ovšák), 54. Varga D. (Balga), 59. Kopecký (Bokroš, Ambruz), 60. Dostál (Varga Mir.) - 9. Gebauer (Hruška Pa.)Vyloučení 7:5 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0 Rozhodčí: Jeřábek Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 8:1.
Valašské Meziříčí: Slovák (Vlachýnský) - Ambruz, Balga, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Fojtík, Hartmann, Kopecký, Linduška, Martiník, Mikel, Ovšák, Růčka, Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Vašut
Nový Jičín: Kozák - Gebauer, Toman, Andrýsek, Pelikán, Brynecký, Částečka, Skaloš, Horák, Hruška, Tomášek, Hruška J., Macháček, Gebauer R., Štěpjak, Glabazňa, Slavík, Gulda, Zedník, Uhlár

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do zápasu vkročily oba týmy dosti sebevědomě. Ale veškeré šance ztroskotali buďto na domácím Slovákovi nebo na hostujícím Kozákovi. Věci se začaly hnout až v sedmé minutě, když byl hostující Skaloš vyloučen za podražení. Domácí si vytvořili několik šancí, které však vychytal novojičínský Kozák. Za krátkou dobu se síly na ledě vyrovnaly, byl vyloučen Milan Kopecký. A bylo to zrovna při hře čtyři na čtyři, co se dostali domácí do vedení! Werner Hartmann střelou z mezikruží dokázal prostřelit hostujícího brankáře a poslal tak Bobry do vedení. Vedení však domácím vydrželo necelou minutu, po skončení trestu Skaloše dokázal hostující Gebauer tečovat ve vzduchu střelu Pavla Hrušky a vyrovnat tak skóre zápasu. Poté se hra vyrovnala. První větší šance byla na holi hostujícího Štepjaka, který upaloval sám na Slováka, avšak neuspěl. Oproti tomu Martin Ambruz o chvíli později dokázal hostujícího brankáře prostřelit a poslal tak Valašské Meziříčí do vedení. Poté do konce třetiny dali domácí hokejisté vyniknout brankáře Kozáka.
Do druhé třetiny vkročili aktivněji hráči Nového Jičína. Veškeré jejich šance a střely končili ovšem na výborně chytajícím brankáři Jiřím Slovákovi. Tlak hostů byl tak silný, že si domácí trenér dokonce ve dvacáté čtvrté minutě musel vzít oddechový čas! Ten měl ovšem za výsledek pouze vyloučení Bokroše za hákování. Bobry držel nad vodou v tuhle chvíli pouze brankář Slovák. Ihned po skončení Bokrošova trestu byl vyslán Balgou do samostatného nájezdu, který však neproměnil. A tohle byl ten okamžik, kdy se na ledě začal lámat chleba, najednou měli domácí navrch a kotouč ze svých holí už pouštěli pouze sporadicky. Ve dvacáté deváté minutě po skrumáži před Kozákem dokázal Martin Varga poslat puk do hostující svatyně. Další gólovou příležitost si na své konto připsal úspěšně Miroslav Varga, který dokázal v hostující síti trefit stoletou pavučinu v levém horním rohu brány. A stav 4:1 vydržel až do konce druhé třetiny.
Poslední hra vypadala jak hra kočky s myší. Ačkoliv hostující hráči, chtěli evidentně se stavem zápasu něco udělat, tak jim k tomu chyběly síly. A když už se dokázali dostat do nějaké šance, narazili na betonovou zeď v bráně domácích v podání Jiřího Slováka. Skóre zápasu se měnilo až v padesáté třetí minutě, když dokázal Josef Fojtík dotlačit puk do Kozákovy brány. Dvě minuty na to, zkompletoval David Varga rodinný hattrick, když výborně vykoupal brankáře Kozáka v jeho brankovišti. Ačkoliv to vypadalo na konečný výsledek, tak díky otevřené obraně novojičínských dokázal puk do hostující brány trefit necelé dvě minuty před koncem zápasu i Milan Kopecký. A nakonec i v posledních deseti vteřinách po samostatném úniku také Patrik Dostál. Bobři, tak uštědřili Novému Jičínu velkou porážku 8:1 a zapsali si hlavně tři body do tabulky 2. ligy sk. Východ!

OHLASY TRENÉRŮ

Jaroslav Stuchlík (Valašské Meziříčí): Výsledek vypadá pěkně, ale náš vstup do druhé třetiny a některé chyby vzadu mne přivádějí k šílenství. A díky tomu nemáme zdaleka důvod ke spokojenosti. Dnes nás hodně podržel Jiří Slovák v klíčových okamžicích. Výsledný stav se vlastně narodil až v poslední třetině, když soupeř hrál vabank a my jsme jezdili do otevřené obrany. Ale po dvě třetiny to nebylo zcela rozhodnuté. Nový Jičín je velmi houževnaté a disciplinované mužstvo s dobrou obranou. Tohle byl úlet z jejich strany, jelikož oni dostávají málo gólů. S výsledkem spokojenost se hrou tak na padesát procent.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Jakub Nikl | 3. 10. 2011

V derby hostí Bobři celek Nového Jičína

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka