Bobři odjíždí z Karviné s debaklem

Jako den a noc vypadají nyní výkony meziříčských Bobrů. Po minulém utkání, ve kterém svému soupeři nedovolili díky výtečnému výkonu celého týmu, vstřelit byť jen jedinou branku, přišlo velké zklamání na ledě Karviné, která také nezačala sezónu v oslnivé formě a před vzájemným měřením sil byla v tabulce až za Valašským Meziříčím. Domácí hokejisté ale ihned od začátku ukázali, že body dnes zůstanou doma. Bobři se v zápase nedokázali ani jednou prosadit, za to domácím hokejistům vyšlo téměř vše. Výsledný rozdíl osmi branek pro Karvinou musí být velkým poučením pro Bobry do příštích utkání. Bobři tak zakončili první čtvrtinu soutěže vysokou porážkou a odjíždí domů s debaklem.
2. liga - skupina Východ 2011/2012, 11. kolo, sobota 15.10.2011
Karviná
Valašské Meziříčí
8:0
(2:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky:5. Holuša (Škatula, Galvas), 17. Moravec, 22. Blatoň (Holuša, Galvas), 26. Ivan (Luka, Hegegy), 28. Samiec (Javín, Moravec), 45. Moravec (Mikšan, Samiec), 56. Luka (Ivan), 58. Javín (Moravec, Mikšan) Rozhodčí: Mrkva - Koliba, Mrákava Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 8:0
Karviná: Iláš (Žídek) - Tomis, Samiec, Rosůlek, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Štefanka, Holuša, Moravec, Galvas, Ivan, Javín, Ciupa, Luka, Škatula, Sznapka, Hegegy.
Valašské Meziříčí: Slovák (od 26. Vlachýnský) - Ambruz, Balga, Bokroš, Dostál, Hartmann, Kopecký, Linduška, Martiník, Matuštík, Mikel, Musil, Ovšák, Varga D., Varga Ma., Varga Mi., Vašut, Dvořák

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kdo si myslel, že na Karviné bude ležet nějaké deka z posledních zápasů, mýlil by se. Domácí svého soupeře přehrávali, a to doslova ve všem. Hlavní rozdíl byl ale v počtu gólů. Zatímco Karviná jich dala osm, Valašské Meziříčí si za celý zápas vytvořilo minimu šancí, čemuž odpovídal také výsledek.

Hostující Bobři sice vstoupili do zápasu o něco aktivněji, dostali se před Iláše, kterého dostali do provozní teploty, čímž ale jejich snažení také skončilo. Od následujících minut se ujali tempa hry domácí, převzali vládu nad ledovou plochou a svému soupeři nedali sebemenší šanci na vzdor. A tento scénář byl tolik typický pro zbytek utkání.

V úvodu ještě skvělý Slovák lapil nebezpečí, když pak ale Škatula krásným pasem vybídl Michala Holušu, tak ten už věděl, co udělat. Kličkou do bekhendu poslal kotouč mezi Slovákovy betony a otevřel skóre. Tato branka vlila domácím klid na hokejky, který se brzy přeměnil v drtivý tlak. Na Slováka se valila šance za šancí, domácí si na něm doslova lámali zuby. Pak ale udeřil David Moravec, který vzal odpovědnost na sebe, obkroužil branku a zvýšil na 2:0.

V závěru třetiny se osmělili také hosté, do šance se dostal Varga, nabídnutou pozici ale pohrdl, prázdnou branku přestřelil, následně kryl Iláš střelu od modré a Bobři tak šli do kabin s jasným cílem – připravit se na druhé dějství. Plán vzal ale hodně rychle za své. Holuša zkoušel stejnou kličku jako při první brance, tou sice neuspěl, k odraženému puku se ale dostal Jan Blatoň, pro kterého nebylo problémem zvýšit.

Krátce na to mohli hosté snížit. Za Ilášem zvonila branková konstrukce. Ovšem jen boční, domácí se rychle dostali k puku, vyslali do akce Marka Ivana, který vymetl růžek branky a vyhnal Slováka na lavičku. Avšak ani náhradník Vlachýnský dlouho s nulou nevydržel. Úvodní tlak ještě zvládl, poté ale jen vyrazil Javínovu dělovku, ve skrumáži se zorientoval David Samiec a bylo to 5:0. Zatímco před brankou Bobrů bylo pořádně rušno, domácí Iláš se místy musel docela nudit. Proto byl asi i rád, když jeho vyrážečku provětral Martiník. Nejednalo se ale o nějak zvlášť velkou šanci, těch si totiž hosté moc nevytvářeli. Výjimkou byla dorážka Vargy, který mohl mířit do prázdné klece. Ovšem branku minul, navíc hákoval a svůj tým oslabil. V početní nevýhodě pak ještě hosté zlobili, hodně rychle ale zase museli myslet na bránění. Karviná před jejich brankou roztočila další kolotoč, v šanci byli Moravec, Luka, Sznapka i další a Bobři si museli oddechnout, když se halou rozezvučel klakson signalizující druhou přestávku.

Do třetí části vstoupili Bobři plní odhodlání, Iláš ale příliš zasahovat nemusel. Mohl děkovat i Javínovi, který v pravý čas zastavil nadějný únik Ambruze. A tak hra zase dostala tolik typický obraz, tedy tlak domácích. A za ten přišla odměna. Mikšan našel přesně Davida Moravce, který měl tolik času, že si mohl rozmyslet, co udělá. Nakonec se rozhodl, že puk pošle do brány mezi betony a zvýšil na 6:0.

Moravec tak jen potvrdil svůj skvělý výkon, který vyšperkoval mnoha krásnými akcemi, které zkrátka měly oči. A ty byly potřeba při střele Vladimíra Luky, který prolomil své sobotní čekání na gól tvrdou střelou do černého. Se sedmigólovým vedením se ale domácí nespokojili. Zatímco Bobři byli naprosto neškodní, na druhé straně jako správný kapitán udeřil Miroslav Javín, který uzavřel skóre na konečných 8:0.

Bobři tak na sobotní večer nebudou vzpomínat v tom nejlepším. Nutno však dodat, že výsledek zcela odpovídá průběhu zápasu, který se nesl jasně v karvinské režii. A hosté možná mohou být ještě rádi, že schytali „jen“ osmičku. Na jejich výkonu sice bylo sympatické to, že nesložili zbraně, na sílu Karviné ale neměli. A tak si gólman Iláš mohl na konto připsat první čisté konto v sezoně a karvinští fanoušci se po třech zápasech mohli zase radovat z výhry, díky které přeskočili Bobry v tabulce a vyměnili si s nimi páté místo za šesté.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Flašar (Karviná):Od začátku jsme byli lepším mužstvem. od stavu 2:0 se pak kluci uklidnili. Předváděli jsme hokej, který hrajeme, navíc nám tam toho dneska hodně napadalo, takže jsem rád, že jsme tu smůlu prolomili. Už nám to tam muselo spadnout. Za vítězství jsem opravdu rád, kluci předvedli odhodlání a po celou dobu si šli za vítězstvím.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
Jan Kramář | 14. 10. 2011

Bobři míří na HC Plus Oil

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka