Bobři nestačili ani na Uherské Hradiště

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Hokejisté Valašského Meziříčí prožívá největší šňůru proher v letošní sezóně, dnešním zápasem se rozrostla na čtyři utkání. Tentokrát hokejisté s bobrem na hrudi nestačili na soupeře z Uherského Hradiště. V zápase rozhodla hlavně nepozorná obrana domácích hokejistů, kteří mnohdy za sebou zanechali protihráče z Uherského Hradiště. Skóre otevřel již v první minutě hostující Vodák a hosté už si své vedení pohlídali až do konce, i přes snahu valašskomeziříčských hráčů o srovnání. Nejblíže tomu byli domácí asi v půlce třetí části hry, kdy během minuty srovnali díky Haasovi na rozdíl pouhého gólu. Nakonec ovšem přišla hrubá chyba v obraně a místo vyrovnávacího gólu padl pojišťovací gól Uherského Hradiště z hole Hrabce.
2. liga - skupina Východ 2011/2012, 28. kolo, středa 14.12.2011
Valašské Meziříčí
Uherské Hradiště
4:6
(0:2, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 25. Zábojník (Hartmann, Varga Mar.), 29. Haas (Hartmann, Vodný), 50. Haas (Dostál, Vodný), 50. Varga D. (Knebl) - 1. Vodák (Sakrajda), 8. Matula, 23. Matula (Matějka), 36. Sakrajda (Matula), 44. Vodák (Antónovič), 54. Hrabec (Červenka, Sakrajda). Rozhodčí: Fiala - Vengřín, Záviský . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) - Ambruz, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Haas, Janáček, Knebl, Martiník, Mikel, Ovšák, Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Vašut, Vodný, Zábojník, Blažek
Uherské Hradiště: Heneš (Kůdela) - Šťastný, Vodák, Matula, Rapant, Jedlička, Sladký, Horehleď, Sakrajda, Červenka, Hrabec, Matějka, Karpíšek, Rapant, Sekerka, Antonovič, Křemeček

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Ačkoliv vstup do zápasu měli lepší domácí, kteří na uherskohradišťské doslova naletěli, tak se paradoxně z brejku trefili do brány ihned v první minutě hosté. Domácí hráči přes útočné myšlení zapomněli na obranu, Petr Sakrajda zavezl puk do obranné třetiny Bobrů a Tomáš Vodák si pak už jen posadil domácího Slováka na zem a pak měl již lehkou práci. Domácí poté byli poměrně zaskočeni a nedokázali si vytvořit kloudnou šanci. Ovšem, jakmile začaly útoky Bobrů nabírat na intenzitě, tak domácí zastavil hvizd hlavního sudího, který poslal na trestnou lavici domácího Janáčka. V oslabení poslal puk za brankovou čáru Jakub Blažek, bohužel to byla branková čára brankáře Slováka a hosté šli do vedení o dva góly. Tento gól byl přiznán hostujícímu Lukáši Matulovi. Do konce třetiny se skóre již neměnilo a tak šlo Hradiště do šaten s náskokem dvou branek.
Bobři se, ale nevzdávali a do druhé třetiny na hosty opět naletěli rychlostí blesku. A opět to mělo jiný výsledek než by valašskomeziříčští hráči očekávali, ve dvacáté čtvrté minutě se v přesilové hře dokázal prosadit „opět“, dá-li se to tak říci, Lukáš Matula a hosté byli v tu chvíli v luxusním vedení o tři branky. To jakoby domácí nakoplo ještě více a bušili do hostujícího Heneš v bráně Uherského Hradiště. To nakonec neslo své ovoce, v signalizované početní výhodě jej dokázal prostřelit Lukáš Zábojník. Za malý okamžik jej dokázal napodobit Radim Haas, který se vyznal nejlépe ve skrumáži před Henešem a snížil na rozdíl jediné branky. Před koncem třetiny, ale přišla pro domácí studená sprcha, Petr Sakrajda vrátil hostům dvoubrankové vedení, a tak stejně jak po první třetině, tak i po druhé šli hosté do šaten s dvoubrankovým náskokem.
Hráči Valašského Meziříčí však stále cítilo, že má šanci uhrát nějaký ten bodík na vlastním ledě. Byli ovšem zastaveni, některými kontroverzními rozhodnutími hlavního sudího. A hosté nepohrdali přesilovými hrami, tak jako domácí. Takže ve čtyřicáté čtvrté minutě se do brány domácích hokejistů trefil znovuTomáš Vodák. Bobři se však nevzdali a během pouhých třiceti pěti vteřin se dokázali na Uherské Hradiště dotáhnout na rozdíl pouhého gólu! Jako první přidal svou branku Radim Haas, který nedal Henešovi nejmenší šanci. A za již zmíněných pár vteřin se ve skrumáži před Henešem výborně vyznal David Varga, jenž dal domácím velkou naději na úspěch. Ta byla za pár minut, ale rozmetána Vojtěchem Hrabcem, jenž potrestal velkou hrubku v obraně domácích. Ti dnešní zápas mysleli zejména na útok a na obranu zapomínali a hlavně díky tomu svítil na ukazateli skóre po konečné siréně stav 4:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Jaroslav Stuchlík (Valašské Meziříčí): Hradiště hrálo přesně to, na co jsme se připravovali a bohužel nám to bylo houby platné. Nechali do sebe bušit a spoléhali na rychlé protiútoky. V prvním střídání jsme nechali za zádama protihráče. Soupeř se dostal do vedení a pak mohl hrát svoji hru, kdy my jsme útočili a oni pouze vyčkávali. Prakticky ta jejich gólová produktivita byla neuvěřitelná, jelikož jim tam spadlo takřka vše a my se na gól vždycky nadřeli. Nemůžu upřít klukům, že by nebojovali až do konce, herní převahu jsme měli, ale hraje se na góly a soupeř byl dneska chytřejší a produktivnější.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
David Fabián | 13. 12. 2011

Bobři vyzvou Uherské Hradiště

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka