V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Bobři z Valašského Meziříčí přivítali v dalším kole celek z horních pater tabulky - SHK Hodonín. Bobři nastoupili narozdíl oproti svému soupeři ze Slovácka k utkání ve značně kombinované sestavě, kdy postrádali celkem 8 hráčů z důvodu zranění či nemoci! Valmez a jeho hráči přesto podali jeden z nejlepších bojovných výkonů v této sezoně a po zásluze si připisuje tři body! Za domácí se trefili Jan Heča a dvakrát David Varga. Bobři zaslouží po dnešním výkonu poděkování a velkou pochvalu za bojovnost, která by je měla zdobit i nadále.
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 21. kolo, sobota 23.11.2013
Valašské Meziříčí
Hodonín
3:2
(0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Heča, 27. Varga D. (Škuchtan, Varga Mar.), 50. Varga D. (Mar.) – 39. Špok, 60. Charvát Vyloučení: 5:2 Střely na branku: 23:25 Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2
Valašské Meziříčí: Slovák I.– Zábojník, Hartmann, Heča, Kvapil, Matušenko, Martiník, Slovák II., Pavlas, Prycl, Baroš, Škutchan, Varga D., Varga Mar., Varga Mir., Randýsek.
Hodonín: Kotvan – Tomi, Smetana T., Kulyk, Kříž, Skočovský, Špok, Kučera, Směřička, Smetana R., Pokorný, Koukal, Škořík, Kuba, Velechovský, Jurásek, Vrba, Charvát, Komárek, Miklík, Polesný.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

HOKEJ: Už od prvních minut dnešního utkání bylo patrné, s čím Bobři na led vstoupili. Kromě nového kapitána Romana Škutchana, a veliké marodce, to byla bojovná nálada, která měla jasný cíl. Herní nemohoucnost posledních utkání změnit nasazením, rychlostí a důrazem. A vyplatilo se.

Nebyl to nijak pohledný, kombinační hokej, ale diváci museli ocenit snahu nenechat soupeři ani píď hrací plochy. Šance přicházely také. Především první lajna často zaměstnávala Kotvana v bráně hostí. Nejvíce jej ohrožovali Vargovci, a dnes hodně agilní novopečený kapitán Škutchan. Hodonín nebyl aktivitou Valachů vyloženě zaskočený, ale nedokázal se nijak zásadním způsobem před Slovákem prosadit. Jeho střely domácí gólman s přehledem kryl. A tak pomaloučku a jistě ztráceli nervy, neboť jim domácí dělali v obranné třetině značný průvan. Vše vyvrcholilo zbytečným faulem, následovalo první vyloučení zápasu. Domácí bohužel navázali na špatné přesilovky ze zápasů předešlých, a tak se třetina dohrála už bez většího vzrušení.

Druhou třetinu domácí nezačali dobře, v první minutě oslabil mužstvo Martiník. Hosté ji hráli solidně, ale k stoprocentní šanci se nedostali. Bobři hned po ní zatlačili hosty, a bušili tak dlouho, až Heča od modré propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Opařený Hodonín nevěděl, co se s ním děje, za což ho za několik minut domácí ztrestali znovu. David Varga doráží do prázdné branky - 2:0. Hosté jsou v krizi, opět zbytečně faulují. Domácí ale přesilovku hrají špatně.

Po pár tvrdších zákrocích se rozhodčí patrně zalekl vyostření hry, a vyloučil za podražení, které by normálně nepískal. Přichází přesilovka hostů, v nichž jsou dnes kvalitní. Naštěstí je jejich snaha jalová, Slovák je stoprocentní. Pět minut před koncem ale domácím divákům zatrnulo. Jejich oblíbený gólman zůstal nehybně ležet v brance. A zdá se, že to byl zlomový okamžik třetiny. Hodonín rozjel v přesilovce kolotoč, který domácí řeší dalším faulem, přichází logický trest. Při signalizovaném vyloučení, využívá Hodonín tlaku a snižuje na - 2:1. Od tíé chvíle jsou na koni, domácí čekají na zvuk sirény. Ta naštěstí přichází bez ztráty další kytičky.

V poslední třetině se dalo očekávat vysoké nasazení hostů, což také hned v první minutách potvrdili. Bobři se jen stěží dostávali ze svého obranného pásma. V největší šanci úvodu se ale nečekaně ocitl domácí Slovák, zblízka však puk do branky nedotlačil. Postupem času se hra srovnala, ale moc k pokoukání nebyla. Dvanáct minut před koncem hosté znovu přidali, a zle zatápěli Jirkovi Slovákovi. Ten své mužstvo podržel. Hra se postupně změnila v boj, Hodonín se tlačil do branky, mantinely duní. Když už se zdálo, že se soupeři podaří srovnat, přišel brejk do rozhozené obrany a David Varga uklidňuje domácí - 3:1.

Chvíli na to přišla infarktová situace, když se hostující hráč ocitl sám s pukem před prázdnou brankou, ale záhadně nedal. Dnes se zdá, jsou hokejoví bozi na straně Bobrů. Hosté pomaloučku ztrácí energii, dostat je do hry mohl jen zbytečný faul. A to se bohužel "povedlo" Kvapilovi. Naštěstí Hodonín poté odehrál dnes asi nejhorší přesilovku, i když Jirka Slovák se nudit rozhodně nemohl, naopak. Stejně jako jeho jmenovec, který tvrdě odnesl dohrání hostů u mantinelu. Bobři se ale nenechali vyprovokovat a snažili se utkání s přehledem kontrolovat. To se jim dařilo a jejich dnešní výkon na konci zápasu ocenili také diváci, kteří zpočátku zápasu byli slyšet výrazně méně, než hostující fans.

V posledních dvou minutách se však ještě odehrálo veliké drama. Hodonín dokázal vytvořit závar, ale domácí gólman držel. Strhla se mela, která znamenala vyloučení na obou stranách. Hostům se následně 25 sekund před koncem podařilo po hrubé chybě snížit - 3:2. To bylo ale naštěstí vše, a Bobři si po dlouhé době připsali tři důležité body před nadšeným kotlem domácích diváků.

Závěrem nelze než podotknout, že dnešní duel si Bobři opravdu vyválčili. Hodonín nebyl v žádném případ špatným soupeřem, ale kolektiv kolem trenéra Vavrečky se po kritice ze všech stran semknul a ukázal, že bojovností, důrazem a srdíčkem lze překonat i ta největší krize. Přejme si, aby toto utkání bylo tím zlomovým na cestě vzhůru.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview k zápasu
David Kovář | 22. 11. 2013

Do Valmezu zajíždí Hodonín. Povede se Bobrům konečně vyhrát?

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka