V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Tohle bolí. Bobři, vědomi si důležitosti tohoto domácího utkání nastoupili do utkání s odhodláním urvat nějaký ten bod. V první třetině však vstřelila branku pouze Technika, kdy využila dvojnásobnou přesilovku. Bobři dokázali vyrovnat taktéž v početní výhodě zásluhou Řezáče. Technika však v zápětí opětovně odskočila na rozdíl jediné branky. Tento stav vydržel do konce druhé třetiny. Do třetí třetiny Bobři dali vše. Zásluhou bylo vyrovnání z hole Matějka. Když už se zdálo, že utkání se bude prodlužovat a Bobři získají tolik důležitý bod, Technika vstřelila třetí a rozhodující branku. Tahle prohra hodně bolí. Brno nebylo vůbec lepší, naopak, na vyložené šance byli lepší domácí, ovšem hokej se hraje na góly. Bobrům tak zbývají poslední tři zápasy k tomu, aby se zachránili, k tomu potřebují získat stejný počet bodů jako má Břeclav, tedy minimálně ještě tři, aniž by Břeclav jakýkoliv získala. Úkol těžký, ovšem ne nereálný. Snad se v příštím zápase to hokejové štěstí konečně otočí i na stranu bojujících Valachů…dnes je to krutý výsledek , který hodně bolí…
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 41. kolo, úterý 11.2.2014
Valašské Meziříčí
Technika Brno
2:3
(0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Řezáč (Matějek), 51. Matějek (Řezáč) – 19. Štindl (Havíř, Benýšek), 28. Zábranský (Zapletal, Česnek), 59. Crhák (Česnek) Rozhodčí: Fiala – Hanzlík, Moravec. Vyloučení:4:6 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3
Valašské Meziříčí: Slovák (Sekula) – Zábojník, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Řezáč, Kubáč, Martiník, Matušenko, Novosad, Škutchan Roman, Varga David, Varga Martin, Kundera, Varga Miroslav, Randýsek, Matějek, Škutchan Adam, Baroš.
Technika Brno: Novák (Chvátal) – Habrovec, Dittricch, Pargáč, Štindl, Zapletal, Havíř, Odehnal, Čtvrtníček, Jurča, Boček, Česnek, Kozák, Benýšek, Maršálek, Crhak, Zábranský, Brzobohatý.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vyčkávání. Přesně tak by se dal vystihnout úvod zápasu. První možnost přesilové hry dostali domácí, těm se však početní výhoda nevydařila. Za malou chvíli si přesilovku vyzkoušela i Technika. Ani ta se ale do šance nedostala. Polovina třetiny tedy za námi a na větší šanci jsme stále čekali. A dočkali jsme se, dostal se do ní hostující Česnek, na Slováka ale nevyzrál. Na druhé straně zase David Varga v dobré šanci, puk ale netrefil ideálně. V devatenácté minutě dostali hosté výbornou příležitost, hráli v pěti proti třem. Dvojnásobnou početní převahu dokázali využít po sedmi vteřinách. Petr Štindl napřáhl od modré a propálil vše, co mu stálo v cestě, v čase 18:37 tak 0:1. Nic zajímavého nám už první část nepřinesla, k vidění byl hodně vyrovnaný hokej, hosté však vedli o jednu branku.

Do druhé třetiny vstoupili Bobři aktivněji a brzy hráli přesilovou hru. A tu dokázali zužitkovat! Ondřej Řezáč využil přesné přihrávky Matějka a parádní střelou v čase 24:29 srovnává stav tohoto utkání. V té chvíli měli domácí navrch. ovšem přišla další branka Brna. Martin Zábranský to udělal výborně a v čase 27:32 to bylo 1:2. Poté se hrál poměrně pohledný hokej. Jedna útočná akce střídala druhou. Ve velké šanci Hartmann, už to vypadalo, že bude srovnáno, nakonec však puk v brance neskončil. O chvíli později si dva dobré zákroky připsal Slovák. V sedmnácté minutě prostřední třetiny se rozvlnila síť. Bohužel pro domácí jen ta boční. V této příležitosti neuspěl Kubáč. Domácí hráli v závěru třetiny přesilovou hru, v obrovské příležitosti Škutchan, ten ale neuspěl. Poté přišlo další vyloučení a Bobři hráli v pěti proti třem. Dlouhou dvojnásobnou převahu ale zužitkovat nedokázali. Po druhé třetině stále o jednu branku, tentokráte však 1:2.

Start do závěrečné periody byl hodně rozkouskovaný, hosté dobře bránili jednobrankový náskok. Bobři se nemohli dostat do žádné šance. Naopak to mohlo být o dvě branky. Domácí brankář ale i nadále držel šance Bobrů. V čase 50:59 přišlo srovnání. Střelu Řezáče ještě Novák vyrazil před sebe. Na dorážku Tomáše Matějka už ale nestačil, 2:2. Hokejisté Valašského Meziříčí měli opět navrch, ale do šancí se dostat nedokázali. Byly ohlášeny poslední dvě minuty a už to vypadalo na remízu. Devadesát vteřin před koncem však přišla rozhodující branka Techniky. Střela Iva Crháka byla přesná a končí až za zády Slováka. Tentokráte už se Bobři na vyrovnání nezmohli a to znamená jediné. Utkání končí výsledkem 2:3 a to už je obrovská komplikace domácích v boji o záchranu.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Vavrečka (HC BOBŘI Valašské Meziříčí): My se potykáme víceméně s nedůrazem v závěru zápasu, když už snad potřetí jsme chybovali v závěru utkání. Každopádně zase, já jsem říkal klukům, ať se nestane, že by jsme dobře odehráli utkání a prohráli by jsme, což se nakonec stalo dnes i minule proti Vsetínu. Myslím si, že jsme měli více gólových šancí než soupeř, bohužel jsme je neproměnili a prohráli jsme.

Roman Kaňkovský (VSK Technika Brno): Jsem velmi rád, že jsme vyhráli. Šancí jsme měli dost. Zápas byl velmi vyrovnaný, ale štěstí se nakonec přiklonilo k nám a vyhráli jsme.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka